Είστε εδώ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλωσορίζουν την απόφαση και της Pfizer για μείωση της τιμής των εμβολίων κατά του πνευμονιόκοκκου

Η μείωση αφορά σε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλωσορίζουν την απόφαση και της Pfizer για μείωση της τιμής των εμβολίων κατά του πνευμονιόκοκκου

Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer τελικά ανακοίνωσε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 τη μείωση της τιμής του εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου, Prevenar 13 (PCV13) στα 3,10 δολάρια ανά δόση ($ 9,30 ανά παιδί για όλες τις τρεις δόσεις).

Η μείωση της τιμής αφορά σε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προστασία εκατομμυρίων ευάλωτων παιδιών σε όλο τον κόσμο και θα διευκολύνει καταλυτικά τα αντίστοιχα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Καθώς οι λεπτομέρειες της προσφοράς της Pfizer  δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανυπομονούμε να ακούσουμε περισσότερα για την ακριβή δέσμευση της εταιρείας.

Ελπίζουμε τώρα ότι η Pfizer θα επεκτείνει τη μείωση της τιμής και προς τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις κυβερνήσεις τους, οι οποίες ακόμα δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την πνευμονία εξαιτίας του υψηλού κόστους του εμβολιασμού.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ