Είστε εδώ

Εργασία σε δράσεις στην Ελλάδα

Μέσα στο 2016 περισσότεροι από 157.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα. Έπειτα από το κλείσιμο της λεγόμενης «Βαλκανικής Οδού», περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στην ηπειρωτική χώρα και 8.000 στα νησιά.

Στη Σάμο: Παρέχουμε στέγαση και εξειδικευμένη φροντίδα σε 20 περίπου ευάλωτες οικογένειες σε προσωρινές δομές στο Βαθύ και έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ψυχικής φροντίδας για το σύνολο του προσφυγικού πληθυσμού που παραμένει στο νησί.

Στη Λέσβο: Με κινητές ιατρικές μονάδες, προσφέρουμε εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ψυχολογική υποστήριξη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Στη Βόρεια Ελλάδα:Με κινητές ιατρικές μονάδες, παρέχουμε ιατρική φροντίδα στους ανθρώπους που ζουν στους καταυλισμούς στην Ήπειρο και υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας σε 6 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στην Κεντρική Ελλάδα: Κινητή μονάδα επισκέπτεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων των Θερμοπυλών μία φορά την εβδομάδα, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής φροντίδας και συμβουλευτικής σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Στην Αττική: Παρέχουμε υπηρεσίες υγείας στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό και στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας παρέχονται ακόμη στα κέντρα της Μαλακάσας, του Λαυρίου και του Αγίου Ανδρέα. Επίσης, φροντίζουμε για την ιατρική περίθαλψη, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και παρέχουμε νομική βοήθεια σε πρόσφυγες που έχουν υποστεί βασανιστήρια.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ