Είστε εδώ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν τη βάναυση δολοφονία μελών του προσωπικού της ICRC στο Αφγανιστάν

Συγκλονισμένοι από την επίθεση εναντίον εργαζομένων στην ανθρωπιστική δράση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην επαρχία Jawzan του Αφγανιστάν, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

-

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι συγκλονισμένοι από την επίθεση εναντίον εργαζομένων στην ανθρωπιστική δράση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην επαρχία Jawzan του Αφγανιστάν, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών του προσωπικού της οργάνωσης ενώ δύο μέλη αγνοούνται.

Τα μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλον τον κόσμο στέλνουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους των θυμάτων. Ελπίζουμε επίσης στη γρήγορη επιστροφή των μελών που αγνοούνται.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία για μια τέτοια βάρβαρη επίθεση σε εργαζόμενους στην ανθρωπιστική δράση», δήλωσε η Joanne Liu, Διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή και όλες τις επιθέσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια με τον εντονότερο δυνατό τρόπο».

Ένας μεγάλος αριθμός Αφγανών εξακολουθούν να βασίζονται στην ανθρωπιστική βοήθεια για τα βασικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν και αυτή η επίθεση θα ενισχύσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να φτάσουν εκείνους που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ και ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, είναι μια επίθεση στην ίδια την ανθρωπιστική δράση», πρόσθεσε η Liu. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και πενθούμε με τους συναδέλφους και τους φίλους μας στην ICRC».