Είστε εδώ

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων στον ιστότοπο www.msf.gr

 

Ο ιστότοπος www.msf.gr ανήκει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – Ελληνικό Τμήμα (εφεξής και: «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»), οι οποίοι και τον διαχειρίζονται. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποτελούν ανεξάρτητο, ιατρικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο εδρεύει στους Αμπελόκηπους (Πλ. Μαβίλη), Ξενίας 15, τηλ. 210-5200500, AΦM 090077800, ΔΟΥ ΙΒ΄ ΑΘΗΝΩΝ.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεσμεύονται να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών του ιστότοπου www.msf.gr και να τηρούν τις σχετικές διατάξεις της ενωσιακής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων, του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ/2016/679), και της εθνικής νομοθεσίας, όπως του ν. 2472/1997 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως εκάστοτε ισχύει, καθώς και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό μέσω του δικτυακού αυτού τόπου δεν συλλέγονται πληροφορίες που αφορούν προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών, παρά μόνο εάν τις παρέχουν οι ίδιοι οικειοθελώς.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται η χορήγηση στοιχείων που συνιστούν προσωπικά δεδομένα για την απλή πλοήγηση στο www.msf.gr.

Όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο ή μας παρέχετε πληροφορίες μέσω αυτού, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί ανεπιφύλακτα τις ρυθμίσεις που ορίζονται στην παρούσα πολιτική ιδιωτικότητας στον ιστότοπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (εφεξής και: «Πολιτική ιδιωτικότητας στον ιστότοπο» ή «Πολιτική»). Αποδέχεστε επίσης τους ειδικούς κανόνες ή όρους χρήσης που μπορεί να έχουν καταχωρηθεί σε συγκεκριμένες ενότητες του ιστότοπου. Ως εκ τούτου παρακαλείσθε να ελέγχετε το περιεχόμενο του ιστότοπου για ενδεχόμενες αλλαγές. Σε περίπτωση που διαφωνείτε, οφείλετε να μην κάνετε χρήση του διαδικτυακού χώρου και του περιεχομένου του.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιούν όποτε χρειάζεται ή να αναθεωρούν περιοδικά το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου καθώς και τους όρους χρήσης αυτού, οποτεδήποτε χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, με μόνη την ανάρτησή του στο διαδικτυακό τόπο, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης και η αναθεωρημένη Πολιτική θα ισχύει από την ημερομηνία αυτή. Oι αλλαγές στην Πολιτική δεν επηρεάζουν τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί βάσει μιας παλαιότερης έκδοσης της παρούσας πολιτικής. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι είδους στοιχεία συλλέγουμε από τον ιστότοπό μας και πώς χειριζόμαστε τις πληροφορίες, αφού τις συλλέξουμε. Η Πολιτική θα σας ενημερώσει για το αν αποκαλύπτουμε αυτές τις πληροφορίες σε άλλους και ποιες επιλογές έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες.

Σημειώστε ότι η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται μόνο στον ιστότοπο msf.gr και όχι στους ιστότοπους άλλων οργανισμών με τους οποίους ενδεχομένως συνδεόμαστε ή συνδέονται αυτοί με εμάς. Επίσης, η παρούσα Πολιτική αφορά στις online επαφές ανάμεσα σε εσάς και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

 

Α. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τρόπος επεξεργασίας  (Newsletters/Mailing Lists/Φόρμες επικοινωνίας)

Η προστασία των χρηστών του ιστοτόπου από την  επεξεργασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από τους όρους χρήσης του παρόντος τμήματος καθώς και από τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αναλυτικά:

  1. Εγγραφή στο Newsletter

Προσωπικά δεδομένα: ονοματεπώνυμο (προαιρετικά) και email (υποχρεωτικά).

Όροι επεξεργασίας: Αν επιλέξετε να εγγραφείτε στο Newsletter, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι συνεργάτες τους (ειδικότερα οι πάροχοι ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας – καθένας κατά το μέρος που έχει αναλάβει, The Rocket Science Group/MailChimp, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, 675 Ponce De Leon, Ave NE STE 5000 Atlanta, Georgia, 30308-1829, η εταιρεία Π.ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Υπηρεσίες Λογισμικού, Λεωφ. Μαραθώνος 161, Γέρακας 15344, τηλ.: 211 8508505, https://www.moosend.com/privacy-policy/ θα καταγράψουν και θα χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση e-mail σας (κι ενδεχομένως και το ονοματεπώνυμό σας, αν το στείλετε) με αποκλειστικό σκοπό να σας αποστείλουν το Newsletter, καθώς και περιοδικές ενημερώσεις για τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τους τρόπους υποστήριξης που μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε, εφόσον το επιθυμείτε.

Η αποστολή του Newsletter δεν είναι προσωπική και εμπιστευτική αλληλογραφία, είναι μια ενημερωτική ενέργεια και το περιεχόμενό του μπορεί να διαβάζεται, με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης του νόμου, από τον πάροχο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας (βλ. κατ. Β.).

Αν οποιαδήποτε χρονική στιγμή θελήσετε να ζητήσετε τη διαγραφή σας από το Newsletter και τη σχετική λίστα που δημιουργείται, ή να αλλάξετε τα προσωπικά σας στοιχεία, μπορείτε να το κάνετε στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση info@msf.gr. Επίσης κάθε φορά που λαμβάνετε το Newsletter στο email σας, μπορείτε να επιλέξετε την εντολή «unsubscribe» και να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες (βλ. αναλυτικότερα κατ. Γ).

 

  1. Online οικονομική υποστήριξη

Προσωπικά δεδομένα: όνομα και επώνυμο, email, τηλέφωνο, φαξ καθώς και διεύθυνση αλληλογραφίας.

Όροι επεξεργασίας: Οι online δωρεές εκ μέρους σας γίνονται μέσω της υπηρεσίας ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων PayPal και Vivapayments. Ως εκ τούτου τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών σας καρτών (ονοματεπώνυμο του κατόχου της κάρτας, όπως εμφανίζεται στην κάρτα, αριθμός κάρτας, ccv number και ημερομηνία λήξης) θα καταχωρούνται από τις εταιρείες «PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A.» με έδρα στο Λουξεμβούργο, bld Royal αρ. 22-24, L-2449 και «Viva Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Viva Payments», η οποία εδρεύει στο Μαρούσι, επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, αρ. 18-20, που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διατηρούν μόνο τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη για την επικοινωνία μαζί του (όχι δηλαδή τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών), για την έκδοση και αποστολή των αποδείξεων δωρεών του και εφόσον ο χρήστης  δημιουργήσει λογαριασμό στο site (προαιρετικά, αν το επιθυμεί, και μετά από αίτημά του) για την ενημέρωσή του για τις δωρεές που έχει διενεργήσει μέσω του site.

 

  1. Σύνδεση/δημιουργία λογαριασμού χρήστη

Προσωπικά δεδομένα:  όνομα, επώνυμο, email, τηλέφωνο, φαξ, διεύθυνση αλληλογραφίας καθώς και το ιστορικό των δωρεών του χρήστη που έχει κάνει μέσω του site.

Όροι επεξεργασίας: Μέσω του λογαριασμού του ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις πληρωμές του. Ο λογαριασμός του χρήστη δημιουργείται προαιρετικά, εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης  και μετά από αίτημά του.

 

  1. Φόρμες επικοινωνίας

Προσωπικά δεδομένα:  όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, email, τηλέφωνο, φαξ, διεύθυνση αλληλογραφίας

Σε συγκεκριμένα σημεία του ιστότοπου υπάρχουν φόρμες επικοινωνίας ή φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος των χρηστών για ενέργειες στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν με σκοπό την υποστήριξη της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διατηρούν τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη για την επικοινωνία μαζί του και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του σε διοργανώσεις όπως πχ. ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

 

B. Σκοποί επεξεργασίας και διάρκεια τήρησης των προσωπικών δεδομένων

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τηρούν τα παραπάνω δεδομένα αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρθηκαν, δηλαδή  για λόγους διαχείρισης των εσόδων, καλύτερης επικοινωνίας, ενημέρωσης για τη δράση τους και για στατιστικούς σκοπούς.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαφυλάσσουν τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών και  υποστηρικτών και δεν τα διαβιβάζουν σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο, εκτός εάν προβλέπεται από τον νόμο. Δεν μοιραζόμαστε τις πληροφορίες που μας έχετε δώσει με μη συνδεδεμένες ή μη συνεργαζόμενες ομάδες. Μπορεί να μοιραστούμε ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα σας με διαχειριστές των βάσεων δεδομένων μας/εταιρείες τεχνικής υποστήριξης, με προμηθευτές μας – με μοναδικό σκοπό να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας το έργο και τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα μας. Οι ομάδες αυτές δεν μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα σας και δεν τα χρησιμοποιούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από όσα υπαγορεύουν οι οδηγίες μας.

Όταν δίνετε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα προσωπικά δεδομένα, παίρνουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι η διαχείριση των δεδομένων σας είναι ασφαλής. Ειδικότερα, εφαρμόζουμε συγκεκριμένες διαδικασίες τεχνικής και οργανωτικής ασφάλειας (κατ. υπό Η), προκειμένου να προστατεύουμε τα δικαιώματά σας ως προς την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και να αποτρέπουμε τυχαία απώλεια ή καταστροφή και μη εξουσιοδοτημένη ή/και παράνομη πρόσβαση σε αυτά.

Οι εκτελούντες την επεξεργασία που υποστηρίζουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου εφαρμόζουν αντίστοιχες διαδικασίες τεχνικής και οργανωτικής ασφάλειας.

Δυστυχώς, για καμία μεταφορά δεδομένων μέσω του Internet δεν υπάρχει εγγύηση ότι είναι 100% ασφαλής. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που προσπαθούμε να σας προστατεύσουμε από την παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ή να εγγυηθούν την ασφάλεια των δεδομένων που μεταβιβάζετε σε εμάς και αυτό το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να διαβιβάσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε άλλα άτομα ή νομικά πρόσωπα, εκτός εάν είμαστε υποχρεωμένοι να τα αποκαλύψουμε σε κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς λόγω της σχέσης τους με νομική δίωξη, δικαστική κλήτευση, έρευνα ή παρόμοια διαδικασία (βλ. και κατ. υπό Στ).

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τηρούν τα παραπάνω δεδομένα αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως αναγκαίο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέγουν και τα επεξεργάζονται.

Αν πραγματωθεί ο σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας ή ζητήσετε να μην επικοινωνούμε πλέον μαζί σας, τα απολύτως αναγκαία προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν σε ειδικό αρχείο προκειμένου να μην σας ενοχλήσουμε ξανά.   

 

Γ. Δικαιώματα των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων

Τα υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα:

α)  Δικαίωμα πρόσβασης/ενημέρωσης: μετά από αίτημά του προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το υποκείμενο έχει δικαίωμα επίγνωσης και επαλήθευσης της νομιμότητας της επεξεργασίας.

β)  Δικαίωμα διόρθωσης: μετά από αίτημά του προς τους  Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το υποκείμενο έχει δικαίωμα να διορθώνει, να επικαιροποιεί ή να τροποποιεί τυχόν  ανακριβή ή ατελή προσωπικά δεδομένα που το αφορούν.

γ)  Δικαίωμα λήψης αντιγράφου: μετά από αίτημα του υποκειμένου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα του παρέχουν ηλεκτρονικό ή άλλο αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που τηρεί για αυτό.

δ)  Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: με δήλωσή του το υποκείμενο μπορεί να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του στο μέλλον. Μια τέτοια δήλωσε δεν θίγει την ήδη διενεργηθείσα επεξεργασία.

ε)  Δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη): μετά από αίτημά του υποκειμένου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα οφείλουν να διαγράψουν οριστικά τα προσωπικά δεδομένα που το αφορούν. Σε περίπτωση όμως που προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα για την εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  εκπλήρωση εκ του νόμου επιβαλλομένων υποχρεώσεών του, αυτά θα διαγράφονται μόνο μετά από την εκ νόμου καθορισμένη περίοδο διακράτησης.

στ) Δικαίωμα στη φορητότητα: μετά από αίτημα του υποκειμένου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα του διαβιβάζουν τα προσωπικά δεδομένα του προκειμένου να τα επεξεργασθεί τρίτος κι εν συνεχεία τα διαγράφουν οριστικά από τα αρχεία τους.

ζ)   Δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας των δεδομένων: το υποκείμενο μπορεί να προβάλλει αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους.

η)  Δικαίωμα καταγγελίας στην  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: το υποκείμενο έχει το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρχή αυτή www.dpa.gr, τηλέφωνο: +302106475600, fax: +30210 6475628, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Για την άσκηση όλων αυτών των δικαιωμάτων ο επισκέπτης/χρήστης  μπορεί να στείλει email στη διεύθυνση info@msf.gr ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 2105200500 ή μέσω φαξ στο 2105200503 ή τέλος να επικοινωνήσει απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo.ath@athens.msf.org

Το αίτημα, με το οποίο ο επισκέπτης/χρήστης ασκεί τα προαναφερθέντα δικαιώματά του, πρέπει να ικανοποιηθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την αποστολή του. 

 

Δ. Cookies  - Μη προσωπικά δεδομένα

Στον ιστότοπο www.msf.gr χρησιμοποιείται η τεχνολογία cookies, όπως και στα περισσότερα sites στο διαδίκτυο, αλλά δεν συλλέγεται οιαδήποτε προσωπική πληροφορία των επισκεπτών, ούτε παρέχεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα η δυνατότητα επικοινωνίας με τον επισκέπτη/χρήστη (εκτός αν ο ίδιος παράσχει εθελοντικά τα στοιχεία του σύμφωνα με τα ανωτέρω), ούτε αποσπώνται πληροφορίες από τους υπολογιστές των επισκεπτών/χρηστών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, τα οποία μεταφέρονται από έναν ιστότοπο στο σκληρό δίσκο ή στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) του επισκέπτη/χρήστη του ιστότοπου για πρόσθετη λειτουργικότητα ή για παρακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούν cookies με περιορισμένες δυνατότητες.

Τα cookies που χρησιμοποιούμε δεν συλλέγουν ούτε αποθηκεύουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς ή δεδομένα σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήσατε τον ιστότοπο στο παρελθόν. Με τα cookies που χρησιμοποιεί ο ιστότοπος δεν μπορεί να αναγνωριστεί η ταυτότητά σας. Απλώς μας παρέχουν ανώνυμες πληροφορίες για να κατανοούμε ποια σημεία του ιστότοπου ενδιαφέρουν τους επισκέπτες.

 

Cookies κοινωνικής δικτύωσης  

Στον ιστότοπο υπάρχουν επίσης cookies κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τοποθετούνται από τους παρόχους ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για να μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο του ιστότοπου με άλλους χρήστες. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται την αποστολή cookies από προεπιλογή, αλλά συνήθως μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης (browser) ώστε να αρνείται την παραλαβή τους ή να αποδέχεται επιλεκτικά ορισμένα cookies. Αν απενεργοποιήσετε τη λήψη cookies, ορισμένες δυνατότητες που παρέχονται στην τοποθεσία μας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ενώ ορισμένες ιστοσελίδες μπορεί να μην εμφανίζονται σωστά.  


Google Analytics

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το στατιστικό εργαλείο Google Analytics που προσφέρεται από την εταιρεία Google. Το Google Analytics χρησιμοποιεί επίσης cookies για να συντάσσει αναφορές για τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις προτιμήσεις των χρηστών του ιστότοπου. Η Google μπορεί να μεταφέρει τις πληροφορίες αυτές σε τρίτους στην περίπτωση που είναι νομικά υποχρεωμένη. Μπορεί επίσης να συνδυάσει την IP διεύθυνσή σας με άλλα δεδομένα που αποθηκεύονται από την ίδια κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο. Με την επίσκεψή σας στον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από την Google με τον τρόπο και για τους λόγους που περιγράφονται πιο πάνω.

 

Ε. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επιτρέπουν την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων μόνο στο κατάλληλα ενημερωμένο και εκπαιδευμένο, σε σχέση με τον Κανονισμό και την λοιπή προαναφερθείσα νομοθεσία, προσωπικό τους. Η πρόσβαση επιτρέπεται στο μέτρο που είναι απαραίτητο για να πραγματοποιηθούν οι σκοποί επεξεργασίας που αναφέρονται ανωτέρω και στο προσωπικό που είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των δεδομένων.

Πρόσβαση μπορεί να αποκτήσουν και εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες των  Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως εταιρείες τεχνικής υποστήριξης και προμηθευτές με μοναδικό σκοπό να συνδράμουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να φέρουν εις πέρας το έργο και τις δράσεις τους, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα.

Οι  Γιατροί Χωρίς Σύνορα εγγυώνται ότι δεν θα κοινοποιήσουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε άλλα μη εξουσιοδοτημένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκτός εάν υπέχουν  υποχρέωση, η οποία προβλέπεται από νόμο, δικαστική απόφαση ή διοικητική πράξη.

 

Στ. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

Όπως προαναφέρθηκε (υπό Α.1.), οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάζονται με παρόχους ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας – καθένα κατά το μέρος που έχει αναλάβει, την The Rocket Science Group/MailChimp, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, 675 Ponce De Leon, Ave NE STE 5000 Atlanta, Georgia, 30308-1829, και την εταιρεία Π.ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Υπηρεσίες Λογισμικού, Λεωφ. Μαραθώνος 161, Γέρακας 15344, τηλ.: 211 8508505, https://www.moosend.com/privacy-policy/.

Οι ανωτέρω εκτελούντες επεξεργασία περιορίζονται να καταγράφουν και να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση e-mail σας (κι ενδεχομένως και το ονοματεπώνυμό σας, αν το στείλετε) με αποκλειστικό σκοπό να σας αποστείλουν το Newsletter των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς και περιοδικές ενημερώσεις για τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τους τρόπους υποστήριξης που μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε, εφόσον το επιθυμείτε.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διατηρούν το δικαίωμα να συνεργάζονται με εταιρείες τεχνικής υποστήριξης όπως αναφέρθηκε στο Ε. αποκλειστικά για σκοπούς βελτίωσης των προδιαγραφών του ιστότοπου.

 

Ζ. Σύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορεί να παρέχουν συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων. Επίσης, άλλοι ιστότοποι μπορεί να παρέχουν συνδέσμους προς αυτόν τον ιστότοπο. Οι ιστότοποι τρίτων λειτουργούν σύμφωνα με τους δικούς τους όρους χρήσης και τις πολιτικές ιδιωτικού απορρήτου. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν τον έλεγχο των ιστότοπων τρίτων και όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, αναγνωρίζετε και συμφωνείτε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν είναι υπεύθυνοι για τη διαθεσιμότητα των ιστότοπων αυτής της κατηγορίας και ότι δεν υιοθετούν ούτε είναι υπεύθυνοι ή υπόλογοι για περιεχόμενο, διαφήμιση, προϊόντα ή άλλα υλικά που υπάρχουν ή διατίθενται από αυτούς τους ιστότοπους. Περαιτέρω αναγνωρίζετε και συμφωνείτε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν είναι υπεύθυνοι ή υπόλογοι, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια η οποία οφείλεται ή φέρεται να οφείλεται ή συνδέεται με τη χρήση ή τη στήριξη σε περιεχόμενο, διαφήμιση, προϊόντα ή άλλα υλικά που υπάρχουν ή διατίθενται από αυτούς τους ιστότοπους.

 

Η. Μέτρα προστασίας

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεσμεύονται για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας του απορρήτου και των δεδομένων που συλλέγουν από τον ιστότοπο.

Στον ιστότοπο χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο ασφαλείας Secure Sockets Layer (SSL). Το SSL χρησιμοποιεί μεθόδους για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων, εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μέσω του διαδικτύου και αποτρέποντας κακόβουλες ενέργειες. Ο φυλλομετρητής (browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης, τον ενημερώνει ότι βρίσκεται  σε ασφαλή (secured) ιστοσελίδα με το σύμβολο του πιστοποιητικού SSL και εγγυάται την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων.

Στο αρθρωτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Drupal, στο οποίο είναι βασισμένος ο ιστότοπος, ακολουθούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας, που ξεκινούν από τον τρόπο ελέγχου των modules που διατίθενται προς χρήση, και φτάνουν στον τρόπο δημοσίευσης και διόρθωσης των κενών ασφαλείας που ανιχνεύονται. Επιπλέον, η ομάδα τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του ιστότοπου από κακόβουλες ενέργειες και για την αποτροπή παρεμβάσεων από λογισμικό που μπορεί να προκαλέσει βλάβη ή / και διαρροή προσωπικών δεδομένων.

 

Θ. Επικοινωνία

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική, τα προσωπικά δεδομένα σας ή τις πρακτικές του παρόντος ιστότοπου, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση info@msf.gr. ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 5200500 ή απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo.ath@athens.msf.org

 

Ι. Λοιποί όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Η χρήση αυτού του ιστότοπου επιτρέπεται σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

1. Συμφωνείτε ότι θα χρησιμοποιείτε τον παρόντα ιστότοπο μόνο για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που δεν θα παραβιάζει τα δικαιώματα, ούτε θα περιορίζει ή απαγορεύει τη χρήση και απόλαυση του ιστότοπου από οποιονδήποτε τρίτο. Μηνύματα που παρουσιάζουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες απαγορεύονται απολύτως:

• Περιεχόμενο παράνομο, επιβλαβές ή επιζήμιο, όπως δυσφημιστικό, υβριστικό, βίαιο, χυδαίο, πορνογραφικό ή που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων.

• Περιεχόμενο που προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.

• Περιεχόμενο αντίθετο προς τα χρηστά ήθη ή τη δημόσια τάξη.

• Περιεχόμενο που συνιστά spam (μη ζητηθείσα εμπορική επικοινωνία – διαφήμιση).

• Άμεσες ή έμμεσες εμπορικές διαφημίσεις και εν γένει προωθητικές ενέργειες προσώπων, προϊόντων ή υπηρεσιών.

• Προσβλητικές ή υποτιμητικές αναφορές σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε προστατευόμενα διακριτικά γνωρίσματα (εμπορικά σήματα, επωνυμίες, διακριτικούς τίτλους επιχειρήσεων κλπ.), η υποκλοπή ή εν γένει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τρίτων (όπως δημοσίευση, η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών), η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη.

• Δημοσίευση ή αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσικά κομμάτια κοκ.) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και συνδέσμους “peertopeer”.

• Περιεχόμενο ή αρχεία που περιέχουν επιβλαβές υλικό (ιούς κτλ.).

• Παραπομπές ή links σε άλλες ιστοσελίδες με παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο.

2. Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του ιστότοπου, οι εικόνες, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, τα τυχόν σχέδια, τα κείμενα και γενικά όλα τα αρχεία του ιστότοπου προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του εθνικού δικαίου, του ενωσιακού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει ολικά ή μερικά αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, πλην της περίπτωσης της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό Η/Υ για μη εμπορική, προσωπική ή ακαδημαϊκή/εκπαιδευτική χρήση και σε αυτήν την περίπτωση μόνο με την ένδειξη της προέλευσης τους από τον ιστότοπο, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν τον ιστότοπο ή τρίτα μέρη και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα του ιστότοπου ή τρίτων μερών, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο επισκέπτης/χρήστης  του ιστότοπου κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αντιγράψει, εκμεταλλευτεί εμπορικά, πωλήσει, μεταπωλήσει, αναπαράγει, διανέμει με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε μέσο, όλο ή μέρος του περιεχομένου του ιστότοπου. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του περιεχομένου, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση info@msf.gr

3. Οποιαδήποτε επικοινωνία ή υλικό που μεταβιβάζετε σε εμάς μέσω του ιστότοπου, ή μεταβιβάζετε ή αναρτάτε σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων, ερωτήσεων, σχολίων, προτάσεων, ιδεών ή άλλων παρόμοιων, είναι και θα αντιμετωπιστεί ως μη εμπιστευτική και μη αποκλειστική πληροφορία.

4. Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ιστότοπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλαγή ή αλλοίωσή τους διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

5. Εάν οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις δεν είναι πλήρως αποδεκτοί, η χρήση του παρόντος ιστότοπου πρέπει να τερματιστεί αμέσως.

6. Οι απόψεις των χρηστών του παρόντος ιστότοπου δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη απόψεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η τελευταία τροποποίηση έγινε στις 21/08/2018.