Είστε εδώ

Συνεργασία με το SolidarityNow

Το Ίδρυμα στηρίζει προγράμματα ιατρικής περίθαλψης, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί βασανιστήρια ή κακομεταχείριση στη χώρα καταγωγής τους,

Φωτογραφία αρχείου

Το SolidarityNow (SN), αντιλαμβανόμενο τις μεγάλες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, στήριξε το 2016 τις δραστηριότητές μας για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη  προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων ακραίας βίας και απάνθρωπης μεταχείρισης. Πιο συγκεκριμένα το SN συνέβαλε στην προσφορά ιατρικής περίθαλψης, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί βασανιστήρια ή κακομεταχείριση στη χώρα καταγωγής τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ή στις χώρες φιλοξενίας τους.

Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας κυρίως φροντίδα ψυχικής υγείας, φροντίδα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, καθώς και φροντίδα σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 
29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.