Είστε εδώ

Σε αποστολή: Ανδρόνικος Καρρέρ, οικονομικός διαχειριστής

«Η πιο σημαντική στιγμή που έζησα στο πεδίο ήταν στο Μπαγκλαντές όπου παρέχουμε ιατρική βοήθεια στον προσφυγικό πληθυσμό των Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ».

MSF

«Εργαζόμουν για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομικός αναλυτής σε επενδύσεις σχετικές με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τουριστικά. Το προσφυγικό και η ανθρωπιστική κρίση στη Μεσόγειο με έκαναν να εμπλακώ ενεργά με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αρχικά στη Σιέρα Λεόνε και μετά στο Μπαγκλαντές.

Η πιο σημαντική στιγμή που έζησα στο πεδίο ήταν στο Μπαγκλαντές όπου παρέχουμε ιατρική βοήθεια στον προσφυγικό πληθυσμό των Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ. Όταν επισκέφθηκα το σημείο εισόδου από το οποίο εισέρχονταν οι Ροχίνγκια, η αγωνία και η ανακούφιση στα μάτια τους σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση των ομάδων μας που τους υποδέχονταν, με γέμισε σιγουριά και βεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα της παρουσίας μας εκεί. Τέτοιες εμπειρίες είναι που μας γεμίζουν με ενέργεια και αποφασιστικότητα ώστε να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα της αποστολής ανεξάρτητα από τον ρόλο μας μέσα στην ομάδα.

Όταν εργάζεσαι ως μη ιατρικό προσωπικό είναι μία ιδιαίτερη πρόκληση καθώς βρίσκεσαι στην καρδιά του προβλήματος χωρίς να συμμετέχεις πρωτογενώς στην παροχή βοήθειας. Πραγματικά όμως αποτελείς μέλος μίας αλυσίδας η οποία χρειάζεται όλους τους κρίκους της για να είναι λειτουργική.

Όταν φεύγω για αποστολή παίρνω μαζί μου κάποια βιβλία, ταινίες και ένα μικρό σκάκι. Όταν είμαι μακριά από την Ελλάδα μου λείπουν περισσότερο η οικογένειά μου και οι φίλοι μου».

 

Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 98 του περιοδικού «Χωρίς Σύνορα»