Είστε εδώ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Μάτι

Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που περιλαμβάνει γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο, βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

msf logo
-

Το πρωί της Τρίτης οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και την Πολιτική Προστασία, για τη διαθεσιμότητα της οργάνωσης να καλύψει ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Οι αρχές μάς ζήτησαν να υποστηρίξουμε το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας παρέχοντας υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας με βάρδιες, καθώς και ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό.

Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που περιλαμβάνει γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο, βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι. Ταυτόχρονα, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αξιολογούν τις ανάγκες στην περιοχή με σκοπό να οργανώσουν επιπρόσθετη ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

 

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 
29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.