Είστε εδώ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Break Free: «Η ανθρώπινη ζωή πάνω από τα σύνορα»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συμμετέχουν τον φετινό Μάρτιο στο Break Free, μία σειρά δράσεων που οργανώνονται με πρωτοβουλία της Greenpeace, για την εξάλειψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την εναντίωση σε κάθε μορφή καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-

Το Break Free είναι μια παγκόσμια κίνηση που αγκαλιάζει κοινότητες, οργανώσεις, πρωτοβουλίες και ανθρώπους από όλον τον κόσμο που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν, από τις 12 έως τις 31 Μαρτίου 2017, σε περισσότερες από 50 χώρες ενώ στην Ελλάδα οι δράσεις θα κορυφωθούν με έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας στις 26 Μαρτίου.

Το φετινό Break Free συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαπιστώνοντας στην πράξη τις ολέθριες συνέπειες αυτής της συμφωνίας για τους ανθρώπους που περιθάλπουμε, απευθύνουμε έκκληση στους ηγέτες της Ε.Ε. και των κρατών μελών να αλλάξουν δραστικά την πολιτική τους σχετικά με τους πρόσφυγες και να δώσουν ένα τέλος στη δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων.

Διαβάστε την αναφορά μας «Αμφισβητώντας τα “εναλλακτικά στοιχεία” της Ε.Ε.»

Ελάτε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Θησείο να περπατήσουμε μαζί μέχρι το Σύνταγμα και να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα σύνορα.

#SafePassage   #Lifebeforeborders