Είστε εδώ

O γλύπτης Takis για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Έκθεση 100 έργων για την ενίσχυση της δράσης τους

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗΔελτίο Τύπου -  Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα διαθέτοντας 100 έργα τέχνης/μαγνητικούς τοίχους που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης «Μαγνητικοί Τοίχοι 2009» στην γκαλερί Xippas, Λεωφόρος Δημοκρατίας 196, Αχαρναί (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2009.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009, στις 20.00 , όπου μόνο για την ημέρα αυτή τα έργα θα πωλούνται στο 1/3 της αξίας τους. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι: Μαγνητικοί τοίχοι, μια Τέχνη Χωρίς Σύνορα.
Δείτε τα έργα στο αφιερωμένο mini-site

 

Ο Takis, μια καλλιτεχνική φύση με οξύ επιστημονικό πνεύμα, διακρίνεται εδώ και δεκαετίες για την πρωτότυπη προσέγγιση της τέχνης μέσα από την επιστήμη αποδίδοντας στα έργα του τη δυναμική των μαγνητικών πεδίων. Για την ιδιαιτερότητα και τη σημασία των έργων του, του έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, ενώ τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν με τη διάκριση του Ταξιάρχη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο ίδιος είναι ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Τέχνης και Επιστήμης (ΚΕΤΕ), ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 4η Μπιενάλε της Βενετίας. Με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευαισθησίας αναζητούσε τρόπο να βρεθεί κοντά στους πληθυσμούς που δοκιμάζονται σκληρά από τη βία και τις επιδημίες και έτσι αποφάσισε να στηρίξει το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα από τη δωρεά 100 μοναδικών έργων (μαγνητικών τοίχων), από την πώληση των οποίων το 80% των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση της δράσης της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει χωρίς καμία διάκριση για πάνω από 40 χρόνια ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στους πληθυσμούς που πλήττονται από επιδημίες και φυσικές καταστροφές ή υφίστανται τις συνέπειες εμπόλεμων συγκρούσεων και κοινωνικού αποκλεισμού. Η οργάνωση αποτελείται διεθνώς από 19 τμήματα, ενώ πάνω από 3.700 εθελοντές (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, ψυχολόγοι και οικονομικοί διαχειριστές) υποστηρίζουν τις αποστολές της οργάνωσης σε 70 περίπου χώρες παγκοσμίως. Το Ελληνικό Τμήμα ξεκίνησε τη δράση του το 1990. Από τότε περισσότεροι από 450 Έλληνες γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και τεχνικοί έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα σε πάνω από 40 χώρες, ενώ σήμερα συμμετέχει ενεργά στις αποστολές στη Ζάμπια, το Νίγηρα, τη Λιβερία, τη Λ. Δημοκρατία του Κονγκό, τη Συρία και την Ελλάδα με το πρόγραμμα για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα.

Η τέχνη και η επιστήμη συναντούν και υποστηρίζουν την ανθρωπιστική δράση μέσα από τη μοναδική αυτή έκθεση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Αττική Δύση και του Κέντρου Ερευνών για την Τέχνη και την Επιστήμη.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης  καθημερινά:
12:00 - 20:00

 

- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -    


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης:
www.msf.gr/sites/takis

 

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ