Είστε εδώ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Σεβασμό στα νοσοκομεία ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση σε όλες τις πλευρές στο Μπανγκούι να σεβαστούν και να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού προσωπικού.

msf logo
.

Μπανγκούι, 1η Μαΐου. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συνοικίες PK5 και Φατιμά του Μπανγκούι, καθώς ξανάρχισαν οι ανταλλαγές πυρών και οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Περίπου 60 τραυματίες έλαβαν περίθαλψη σε δομές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε μία μόνο μέρα. 

Πέντε τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Γκμπάγια Ντόμπια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη συνοικία PK5, από τους οποίους ο ένας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο SICA της οργάνωσης το οποίο παρέχει επείγουσα και χειρουργική φροντίδα. Την 1η Μάϊου, το νοσοκομείο SICA είχε δεχτεί περισσότερους από 50 τραυματίες, όλοι με τραύματα από σφαίρες από τις συγκρούσεις της ημέρας. Έξι τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ κάποιοι έλαβαν περίθαλψη σε άλλες ιατρικές δομές στο Μπανγκούι.

Το μεσημέρι, καθώς έφτανε στο νοσοκομείο SICA ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματίες, μια ομάδα οργισμένων ανθρώπων διαδήλωνε μπροστά από την πύλη του νοσοκομείου, εξαπολύοντας απειλές και εμποδίζοντας την είσοδο άλλων ασθενοφόρων.

«Το νοσοκομείο SICA είναι ένα από τα λίγα νοσοκομεία στο Μπανγκούι που παρέχουν δωρεάν και εξειδικευμένη χειρουργική φροντίδα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση σε όλες τις πλευρές στο Μπανγκούι να σεβαστούν και να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού προσωπικού, που καθήκον του είναι η περίθαλψη ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ανεξάρτητα από την προέλευση, τη θρησκεία ή τις πολιτικές πεποιθήσεις τους» λέει η Αν Μαρί Μπογιελντιέ, επικεφαλής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.