Είστε εδώ

«Χτυπήστε τον Υποσιτισμό!» - Δημοπρασία έργων τέχνης για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

«Χτυπήστε τον Υποσιτισμό!» - Δημοπρασία έργων τέχνης για τους Γιατρούς Χωρίς ΣύνοραΔελτίο Τύπου - Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, συνεχίζοντας τη μάχη κατά του υποσιτισμού στο Νίγηρα, την πιο φτωχή χώρα του κόσμου, «συμμαχούμε» με 48 ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες και διοργανώνουμε μια δημοπρασία έργων τέχνης με τίτλο «Χτυπήστε τον Υποσιτισμό!», την Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Politia Tennis Club, στην οδό Αριστοτέλους 18, Πολιτεία.
Δείτε το site της δημοπρασίας με πληροφορίες και φωτογραφίες για όλα τα έργα.

Κάντε κλικ για να δείτε την αφίσαΗ δημοπρασία θα περιλαμβάνει πίνακες και γλυπτά έργα που αφιλοκερδώς προσέφεραν οι γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες Σοφία Αγγέλη, Άγγελος, Γιάννης Αδάμης (Τζάνος), Ευάγγελος Αθηναίος, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, Βάλια και Νικηφόρος, Δημήτρης Βαρβαρέσσος, Γιάννης Δενδρινός, Τάνια Δημητρακοπούλου, Φραγκίσκος Δουκάκης, elina, Μανόλης Εμμανουηλίδης, Ηρακλής Ευαγγελινός, Ιωάννα Ευθυμίου, Ρόζα Ηλιού, Παύλος Καλατζόπουλος, Δημήτρης Καλαφάτης, Ανδρέας Καρράς, Ηλίας Καρράς, Ανδρέας Καρούζος, Μαριγώ Κάσση, Γιώργος Κοεμτζόπουλος, Γιώργος Κουρκούβελος, Σπύρος Κουρσάρης, Απόστολος Λάβδας, Ζίνα Λιναρδάκη, Στρατής Μεντάκης, Vincent Merkel, Φανή Μιχαηλίδη, Σάντρα Μπενάκη, Ελένη Στεφανία Νταλαμπέκη, Σοφία Παπαγεωργίου, Μαίρη Παπαθανασοπούλου, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Παφίλης, Γιώργος Ρόρρης, Σύλβια Σαρροπούλου, Ζηνοβία Σκάλκου, Ελένη Σπανούδη, Κώστας Ι. Σπυριούνης, Γιώργος Σταθόπουλος, Γιάννης Στρατής, Σώτης Σωτηρίου, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Ηρώ Τσεκλένη, Όλγα Τσιρακιάν, Δημήτρης Φόρτσας, Elena Chirdaris και ο μικρός Θόδωρος Πανόπουλος.

Οι τιμές εκκίνησης των έργων είναι συμβολικές, ενώ όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση του επισιτιστικού προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νίγηρα.

Καθημερινά, 17.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους από την έλλειψη τροφής και τις συνέπειές της. Στο Νίγηρα το 40% των παιδιών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό. Ανταποκρινόμενοι στη χρόνια επισιτιστική κρίση της χώρας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίξαμε 30 επισιτιστικά κέντρα στο Νίγηρα και περιθάλψαμε περίπου 100.000 υποσιτισμένα παιδιά την περίοδο 2006-2007. Σήμερα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας εφαρμόζοντας νέες μεθόδους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του υποσιτισμού στη ρίζα του, στοχεύοντας όχι μόνο στην περίθαλψη, αλλά και στην πρόληψη.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΓΧΣ στο Νίγηρα μπορείτε να βρείτε

Ευγενικοί αρωγοί μας σε αυτή την εκδήλωση είναι το PolitiaTennisClub, το οποίο διαθέτει το χώρο για τη δημοπρασία, η τεχνική εταιρία P & TIdea, των κυρίων Παντελιά και Θεοτόκη, που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των ειδικών κατασκευών παρουσίασης, ανάρτησης και φωτισμού των έργων προς δημοπράτηση και η ViceVersa, που έχει αναλάβει τη φωτογραφική επιμέλεια του καταλόγου των έργων. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την υποστήριξή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και φωτογραφίες όλων των έργων θα βρείτε σε αυτό το site: www.msf.gr/auction

ΔΡΑΣΕΙΣ

 
29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.