Είστε εδώ

Δωρεά Κινητής Ιατρικής Μονάδας από την Εθνική Πανγαία στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Η Εθνική Πανγαία κάλυψε πλήρως τα έξοδα αγοράς ειδικού οχήματος και μετασκευής του σε Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες των ασθενών της οργάνωσης στην Ελλάδα.

MSF

Στο πλευρό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκεται η «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» μέσω της δωρεάς Κινητής Ιατρικής Μονάδας για την κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών των ασθενών της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Αρχικά, η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα συμβάλλει στην κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

«Η “Εθνική Πανγαία”, ευαισθητοποιημένη από την δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, κάλυψε πλήρως τα έξοδα αγοράς ειδικού οχήματος και μετασκευής του σε Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες των ασθενών της οργάνωσης στην Ελλάδα. Η χορηγία της εταιρίας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Δομές Ευθύνης, που στόχο έχει  τη βελτίωση υποδομών και τη λειτουργική αναβάθμιση σημαντικών κοινωνικών δομών, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία μας, με στόχο την ουσιαστική κοινωνική συμβολή στην αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων» δήλωσε ο Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της «Εθνική Πανγαία».

 

Από την πλευρά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο Ηλίας Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σημείωσε «Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις ειλικρινείς και θερμές μας ευχαριστίες στην “Εθνική Πανγαία” για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα προς όφελος των ασθενών μας. Καθώς μιλάμε για έναν πληθυσμό μετακινούμενο, οι ανάγκες των ασθενών μας μεταβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με τις συνθήκες. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα μας βοηθήσει να βρισκόμαστε στο πλευρό τους με μεγάλη ευελιξία και να προσαρμοζόμαστε στις ιατρικές τους ανάγκες. Η δωρεά όμως αυτή, είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Τα έσοδα του Ελληνικού Τμημάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, προέρχονται στο σύνολό τους από την υποστήριξη ιδιωτών, εταιριών και ιδρυμάτων αφού έχουμε επιλέξει να μην δεχόμαστε οποιαδήποτε κρατική ή θεσμική επιχορήγηση για λόγους ανεξαρτησίας στη δράση μας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται σε περίπου 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στη φροντίδα ψυχικής υγείας, τη φροντίδα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, καθώς και τη φροντίδα ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Ενδεικτικά, το 2016 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιήσαν περισσότερες από 72.000 συνεδρίες, εκ των οποίων περισσότερες από 8.000 συνεδρίες ψυχικής υγείας, 3.000 συνεδρίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε γυναίκες και 61.000 ιατρικές συνεδρίες.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 
29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.