fbpx ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | msf.gr

• Ελληνικά

Είστε εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014- Εκπρόσωποι των Γιατρών  Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/ MSF) από όλο τον κόσμο συναντώνται σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της  4ης ετήσιας Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, στο κέντρο της Αθήνας, και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου. Μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  θα συζητήσουν  τις βασικές κατευθύνσεις του ανθρωπιστικού κινήματος εν γένει καθώς και θέματα προτεραιότητας. Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε δύσκολα περιβάλλοντα, οι τρέχουσες μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις, η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς η Διεθνή Γενική Συνέλευση να  πραγματοποιείται  στην Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας, και ως εκ τούτου, τον  ιδανικό τόπο για διάλογο» δηλώνει η Τζοάν Λιού, Διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η πραγματοποίηση της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης στην Ελλάδα αποκτά και μια άλλη σημασία, αποτελώντας μια πράξη αλληλεγγύης του κινήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  προς το Ελληνικό τμήμα, τους δωρητές μας  και την Ελληνική κοινωνία, οι οποίοι βιώνουν από κοινού  τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα» αναφέρει  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, Χρήστος Χρήστου. «Αποτελεί προτεραιότητα τόσο για το Ελληνικό τμήμα και το κίνημα μας ευρύτερα  να συνεχίσουμε να δείχνουμε την υποστήριξη μας στις  πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στην Ελλάδα, σε όλους εκείνους που έχουν φτάσει στα όριά τους,  και έχουν χάσει-μεταξύ άλλων- την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη».

Η Διεθνής Γενική Συνέλευση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (εκδήλωση μόνο για τα μέλη της οργάνωσης) θα φιλοξενήσει και ορισμένους εξωτερικούς ομιλητές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières /MSF)) έχουν ως  θεμελιώδη άξονα τη δράση στο πεδίο με  τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών και εργαζομένων από όλα τα μέρη του κόσμου, που δεσμεύονται από κοινού για να φέρουν σε πέρας το ιατρικό ανθρωπιστικό έργο. Μέσα από τα σωματεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ανά τον κόσμο, τα τρέχοντα μέλη ή οι πρώην εργαζόμενοι και εθελοντές έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν στον καθορισμό και την επίτευξη της κοινωνικής αποστολής των MSF. Η σωματειακή δομή του κινήματος επιτρέπει στα μέλη να έρχονται συχνά  σε επαφή μέσα από επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις και δραστηριότητες στο πεδίο, σωματειακές συναντήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και μια ετήσια διεθνή γενική συνέλευση.