Είστε εδώ

Με 10.000 € θα μπορέσουμε να παρέχουμε θεραπευτική τροφή σε 258 παιδιά με οξύ υποσιτισμό


 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ

Ο υποσιτισμός προκαλείται από την έλλειψη βασικών θρεπτικών ουσιών, η οποία επηρεάζει σοβαρά την ανάπτυξη των παιδιών και αυξάνει την ευαλωτότητά τους σε ασθένειες. Ο παιδικός υποσιτισμός μπορεί να διαγνωστεί με δύο τρόπους: μετρώντας το βάρος και το ύψος των παιδιών ή μετρώντας την περίμετρο του μπράτσου τους. Με βάση αυτές τις μετρήσεις, τα παιδιά θα διαγνωστούν με μέτριο ή οξύ υποσιτισμό.

Ο υποσιτισμός απειλεί τις ζωές 20.000.000 παιδιών ανά τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, τα έτοιμα θεραπευτικά διατροφικά σκευάσματα (RUTF) χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Τα RUTF είναι σε μορφή κρέμας και περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την αντιμετώπισή του. Ενισχύουν τον οργανισμό των σοβαρά υποσιτισμένων παιδιών και βοηθούν στην επιβίωση και τη σωστή ανάπτυξή τους. 

Το 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιθάλψαμε περισσότερα από 181.600 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά μας προγράμματα.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Ο Ντεγκ είναι η "μασκότ" του νοσοκομείου μας. Όταν ήταν 6 χρόνων μαινόταν ακόμη ο εμφύλιος στο Σουδάν και το χωριό του δέχθηκε επίθεση. Η μητέρα του πέθανε και ο ίδιος τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι, γεγονός που του άφησε βαριά αναπηρία. Πέντε χρόνια αργότερα, ήρθε στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σοβαρά υποσιτισμένος και με μια πάθηση των νεφρών. Πολύ γρήγορα η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Δεν μπορούσε να φάει, πονούσε πολύ, το δέρμα του γέμισε πληγές, ενώ είχε χάσει πολλά κιλά. Νομίζαμε πως θα τον χάναμε αλλά δεν εγκαταλείψαμε τα όπλα. Τον εντάξαμε σε θεραπεία φυματίωσης και στο επισιτιστικό μας πρόγραμμα. Ο Ντεγκ αποδείχτηκε μαχητής. Μετά από δύο μήνες νοσηλείας δε μπορούσε κανείς να φανταστεί πως αυτό το χαρούμενο, υγιές παιδί που έπαιζε, ζωγράφιζε και γελούσε ήταν το ίδιο που λίγο πριν ήταν τόσο κοντά στο θάνατο.»

Ηρώ Ευλαμπίδου, γιατρός σε επισιτιστικό πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν θέλετε να μας ενημερώσετε για μια μεγάλη δωρεά ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η δωρεά σας στις ζωές των ανθρώπων που βοηθάμε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

contact bubble

Ανέστης Μποζογλανιάν
Υπεύθυνος Μεγάλων Υποστηρικτών

210 5200 500 (εσωτ. 105)

anestis.bozoglanian@athens.msf.org

ONLINE ΔΩΡΕΑ

Κάνε μια δωρεά

Κάνε μια δωρεά