Είστε εδώ

Με 1.000 € εξασφαλίζουμε ιατρικά κιτ επείγουσας ανάγκης για 400 ασθενείς

 


ΠΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Στις επείγουσες κρίσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι τα ιατρικά κιτ. Τα ιατρικά κιτ περιέχουν απαραίτητα φάρμακα και εξοπλισμό προκειμένου το προσωπικό μας να διασφαλίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξάρτητα από την πρόσβαση ή όχι σε ιατρικές δομές.

Τα ιατρικά κιτ περιέχουν υλικά όπως φάρμακα, επιδέσμους και χειρουργικά εργαλεία. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε εμπόλεμες ζώνες και μετά από φυσικές καταστροφές σώζοντας ζωές και παρέχοντας ιατρική φροντίδα σε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας.

Το 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιήσαμε 83.500 χειρουργικές επεμβάσεις.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 «Στη Συρία η βία ήταν τόσο έντονη που όλοι στην ομάδα δεθήκαμε στενά, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες και στον φόβο. Αντιμετωπίσαμε δύο πυραυλικές επιθέσεις πολύ κοντά στο νοσοκομείο και δύο αεροπορικούς βομβαρδισμούς με μαζικές απώλειες αμάχων.

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τον καλό μου φίλο, Μοχάμεντ, τον ορθοπεδικό μας, ο οποίος απήχθη μέσα από το νοσοκομείο μας και μετά εκτελέστηκε. Η απώλειά του ήταν σκληρό χτύπημα, αλλά το χαμόγελο του θα ζει για πάντα μέσα μας. Αξίζει να συνεχίσουμε και για αυτόν».

Δημήτρης Γιαννούσης, χειρουργός

 

«Η έκρηξη βίας και οι συμπλοκές έξω από το νοσοκομείο μας στο Νότιο Σουδάν θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραμέναμε στο νοσοκομείο, το οποίο δεν αποτελούσε στόχο, για να φροντίζουμε τους ασθενείς μας. Ακούγονταν πυροβολισμοί, αέρια περικύκλωναν το νοσοκομείο κι άρχισα να φοβάμαι. Όμως, η επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας, ξεπερνούσε τον φόβο. Άμεσα πήραμε αγκαλιά τα μικρά παιδιά και βοηθήσαμε τους μεγαλύτερους να μας ακολουθήσουν σε πιο ασφαλές σημείο του νοσοκομείου. Αναζητήσαμε τρόπους για να προστατευθούμε από τα αέρια που μας είχαν περικυκλώσει, ενώ παραμέναμε στο έδαφος, μια κι ακούγονταν ακόμα πυροβολισμοί. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, τραυματίες από τις συμπλοκές άρχισαν να φθάνουν και αρχίσαμε άμεσα την περιποίηση των τραυμάτων τους. Η ανάγκη παροχής βοήθειας στους ασθενείς μας και τους συναδέλφους μας υπερνικά τον φόβο».

Τίμος Χαλιαμάλιας, νοσηλευτής

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν θέλετε να μας ενημερώσετε για μια μεγάλη δωρεά ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η δωρεά σας στις ζωές των ανθρώπων που βοηθάμε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

contact bubble

Ανέστης Μποζογλανιάν
Υπεύθυνος Μεγάλων Υποστηρικτών

210 5200 500 (εσωτ. 105)

anestis.bozoglanian@athens.msf.org

ONLINE ΔΩΡΕΑ

Κάνε μια δωρεά

Κάνε μια δωρεά