Είστε εδώ

Με 5.000 € θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε 22.500 παιδιά κατά της ιλαράς


 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΑΡΑ

Η ιλαρά είναι η πιο σοβαρή παιδική μεταδοτική ασθένεια και παραμένει βασική αιτία θανάτου μικρών παιδιών. Οι θάνατοι αυτοί μπορούν να αποφευχθούν καθώς υπάρχει εμβόλιο κατά της ιλαράς το οποίο είναι αποτελεσματικό αλλά και οικονομικό. Όμως, κυρίως, στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα παιδιά συνήθως δεν εμβολιάζονται λόγω πολέμων, φτώχειας και απουσίας προγραμμάτων πρόληψης, με αποτέλεσμα να προσβάλλονται από την ασθένεια. Όταν ξεσπά μία επιδημία οι ομάδες μας εμβολιάζουν όλα τα παιδιά στην περιοχή για να αποφευχθεί η εξάπλωσή της.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολιάσαμε 1.537.400 ανθρώπους κατά της ιλαράς μέσα στο 2015.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Η ομάδα εμβολίαζε καθημερινά περίπου 1.500 ανθρώπους. Λίγο πριν ξεκινήσουμε εξηγούσαμε στο ντόπιο προσωπικό με το οποίο συνεργαζόμασταν, ότι θα εμβολιάζαμε τόσους ανθρώπους κάθε μέρα. Τους φαινόταν απίστευτο, σχεδόν αδύνατον. Ένας μετέφερε τα εμβόλια, άλλος ετοίμαζε τις δόσεις, άλλος συγκέντρωνε τον κόσμο, τον έβαζε σε μια σειρά αναμονής. Η γιατρός και η νοσηλεύτρια δεν είχαν παρά να κάνουν το εμβόλιο.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολιάσαμε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Και αυτό ήταν η μεγάλη ηθική ικανοποίηση και ανταμοιβή για όλη την ομάδα.»

Πάολα Φάριας, γιατρός και συντονίστρια επείγουσας αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αιθιοπία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν θέλετε να μας ενημερώσετε για μια μεγάλη δωρεά ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η δωρεά σας στις ζωές των ανθρώπων που βοηθάμε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

contact bubble

Ανέστης Μποζογλανιάν
Υπεύθυνος Μεγάλων Υποστηρικτών

210 5200 500 (εσωτ. 105)

anestis.bozoglanian@athens.msf.org

ONLINE ΔΩΡΕΑ

Κάνε μια δωρεά

Κάνε μια δωρεά