Είστε εδώ

Γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δε δέχονται δωρεές σε είδος

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δεχτούμε δωρεές σε είδος, όπως ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα, τρόφιμα, και είδη ρουχισμού για τις αποστολές μας. Κι αυτό, γιατί το κλειδί της επιτυχίας για να σώζουμε ζωές σε πολλές περιπτώσεις είναι η ταχύτητα. Χρειάζεται να φθάσουμε στον τόπο που συνέβη μια καταστροφή μέσα σε 24-48 ώρες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαθέτουμε ειδικά συσκευασμένα, εξειδικευμένα και τυποποιημένα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία πληρούν τις διεθνείς ποιοτικές προδιαγραφές, μεταφέρονται άμεσα στα επείγοντα περιστατικά και παράλληλα εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και μεταφοράς. Επιπλέον, δεν έχουμε τη δυνατότητα διαχείρισης, διαλογής και αποστολής πολλών διαφορετικών ειδών. Αν ενδιαφέρεσαι να πραγματοποιήσεις μια δωρεά σε είδος, σου προτείνουμε να έρθεις σε επαφή με κάποια από τις τοπικές ανθρωπιστικές ή φιλανθρωπικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουν συχνά αυτή την ανάγκη και μπορούν να σου εξασφαλίσουν ότι η δωρεά σου θα φτάσει στους ανθρώπους που την χρειάζονται.

Υποστηρίζω σταθερά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με πάγια εντολή ή online συνδρομή. Μπορώ να την ακυρώσω ή να την τροποποιήσω;

Ναι. Αν έχεις γίνει Υποστηρικτής Πρώτης Γραμμής από αυτή την ιστοσελίδα (msf.gr), τότε μπορείς να ακυρώσεις τη συνδρομή σου μέσα από αυτή τη σελίδα. Αν επιθυμείς να τροποποιήσεις το ποσό της συνδρομής τότε θα πρέπει προηγουμένως να ακυρώσεις την υπάρχουσα συνδρομή και να δημιουργήσεις μία νέα. Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια, κάλεσέ μας στο 210 5200 500 ή στείλε email στο donors@msf.gr.

Μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία αποστολής της απόδειξής μου;

Ναι. Για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Δωρητών στο 210 5200 500 ή να στείλεις email στο donors@msf.gr.

Είναι ασφαλείς οι πληρωμές μέσω του www.msf.gr/support ?

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν "εράνους" από σπίτι σε σπίτι;

Οχι.
H οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δε γίνεται ποτέ με τη μορφή εράνου από σπίτι σε σπίτι, αλλά πραγματοποιείται μόνο μέσα από ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και ενημερωτικά έντυπα που αποστέλλονται τακτικά στους υποστηρικτές της οργάνωσης. Η ομάδα ενημέρωσης "face-to-face" των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκεται συχνά σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας ενημερώνοντας για τη δράση της οργάνωσης και τη δυνατότητα υποστήριξής της μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής. Τα μέλη της ομάδας αυτής δεν πραγματοποιούν έρανο σε σπίτια. Αν θέλεις να ενισχύσεις με τη δωρεά σου το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μπορείς να μας καλέσεις στο τηλέφωνο 210 5200 500.