Είστε εδώ

Παστίλιες: Ουρλιάζουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα

Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να ουρλιάξουμε για όσα μας πονάνε. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να ουρλιάξουμε για τον πόνο που νιώθουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία; Πώς μια συμβολική κραυγή αλληλεγγύης στην Ελλάδα μπορεί να καλύψει άμεσες ιατρικές ανάγκες στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο; Τα ερωτήματα αυτά μας έθεσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με τη δημοφιλή καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», που και φέτος υλοποιείται στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας. Την απάντηση δίνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έλληνες πολίτες ουρλιάζουν μαζί με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Η Κραυγή γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι όταν πονάω για τον άλλο, φωνάζω. Αν φωνάξω εγώ, φωνάξεις κι εσύ, φωνάξουμε όλοι, τότε θα σχηματίσουμε μια τεράστια κραυγή που θα μπορεί να φτάσει παντού

 

Με ένα νέο βίντεο που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθημερινοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που πραγματοποίησε η οργάνωση μέσω του δημοφιλούς ηθοποιού Χαβιέρ Μπαρδέμ και ενώνουν τη φωνή τους για να συμβάλλουν με έναν πολύ απλό τρόπο στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.


«Η Κραυγή γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι όταν πονάω για τον άλλο, φωνάζω. Αν φωνάξω εγώ, φωνάξεις κι εσύ, φωνάξουμε όλοι, τότε θα σχηματίσουμε μια τεράστια κραυγή που θα μπορεί να φτάσει  παντού» αναφέρει ο Χόρχε Μαρτίνεθ, διαφημιστής και δημιουργός της ιδιαιτέρως επιτυχημένης ιδέας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κονγκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

 

Από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη επανακυκλοφόρησαν οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» σε όλα τα φαρμακεία, σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA, θέτοντας ένα καινούριο στοίχημα. Να καλύψουν ακόμα περισσότερες ιατρικές ανάγκες ανθρώπων που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη.


«Είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό να βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για τον καθένα μας» αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Καθημερινά διαπιστώνουμε πως είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που καταλαβαίνουν ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλύπτουμε άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ιατρικές ανάγκες που δεν καλύπτονται διαφορετικά. Για πολλούς από τους ασθενείς μας, η παρουσία μας είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι μια επαναστατική ιδέα αλληλεγγύης καθώς με πολύ λίγα μπορούμε να πετύχουμε πολλά».


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν όσους από εμάς νιώθουμε πόνο για εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, να αναζητήσουμε τις Παστίλιες στο φαρμακείο της γειτονιάς μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους υποφέρουν.

 

Ευχαριστίες: 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν θερμά την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA και τους προμηθευτές της καθώς επίσης και στους υποστηρικτές φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα για την αφιλοκερδή υποστήριξη της εκστρατείας.

 

CREDITS
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές του βίντεο για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Σκηνοθέτης:  Νικόλας Δημητρόπουλος
Δ. Φωτογραφίας:  Νίκος Ψαρράς
Casting:   ready 2 cast / Σοφία Δημοπούλου
Β. Σκηνοθέτη:  Νικολέτα Κοντούλη
Ενδυματολόγος:  Σοφία Κοτσίκου & Κατερίνα Χαλιώτη "Το Βεστιάριο"
Stills Photographer: Παντελής Ζερβός
Ηλεκτρολόγοι:  Μίλτος Στόλης, Βαγγέλης Καλαβιτρηνός
Β. Οπερατέρ:  Αλέξανδρος Σμαραγδής
Εξοπλισμός Ήχου: Γιάννης Ζερβάκος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Φώτα:   Σπύρος Βουτσινάς
Β. Παραγωγής:  Γιώργος Καμπόλης, Ευανθία Γαλλή
Εκφώνηση:   Λεωνίδας Κακούρης


Συμμετείχαν οι: Μαλίκ Αζκάρ Αχμέτ, Δήμητρα Τσότσου, Ανδρέας Αποστολίδης, Άρης Φούσας, Θεόδωρος Αρώνης, Γιώργος Γκόλφης, Πηνελόπη Ψαλλίδα, Ελισσάβετ Πετράκη, Νίκη Αλασώνα, Υβόνη Χασιώτη, Ειρήνη Ρεφενέ, Αναστάσιος Βαβουλιώτης, Δανάη Βλάχου, Μαρία Μαραγκάκη, Κυριακή Μαραγκάκη, Βασίλης Μορφωνιός, Σοφία Αθανασίου, Μανώλης Κατσουρίνης, Διαμάντω Δαραμούσκα, Βόσιου Αναστασία, Ανδρέας Μέλλης, Φοίβη Λιναρδάτου, Χρήστος Παπαπαναγιώτου, Λαμπρινή Μπαταγιάννη, Αλέξανδρος Κανακάρης, Μάρθα Κανακάρη, Μαρία Μπακούμη, Γεωργία Παπαθανασίου, Πέτρος Τσαντάνης και Ευαγγελία Στάικου.


Ευχαριστούμε:  την Foss Productions, την Bold Ogilvy, το Φαρμακείο Μήτσιου - Κονδύλη, τον Στέλιο Κοτιώνη, το Κρεοπωλείο Τσιρώνη, τον Γιάννη Κούρτη, τα Εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου και την Μαρία Στρατάκου για τη φιλοξενία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι «Παστίλιες για τον Πόνο του άλλου» είναι η μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που τους επιτρέπει να περιθάλπουν  φτωχούς ασθενείς χωρίς κριτήριο εθνικότητας, φυλής, φύλου, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Πρόκειται για  καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, προς μόλις 1,60 ευρώ. Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο (Κόστος παραγωγής & διανομής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% 0,19€). Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος. Oι φαρμακοποιοί είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης, καθώς και οι ίδιοι συμμετέχουν στην εκστρατεία χωρίς κανένα κέρδος.  Οι παραγγελίες του προϊόντος γίνονται με ένα απλό τηλεφώνημα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο 210 5 200 500.

29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.