Είστε εδώ

60 καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Αργώ από τις 13 ως τις 31 Μαρτίου.

Μάγδα Βαμβατήρα

Η  Αλέξια Σερέζη της γκαλερί Αργώ, θέλοντας να στηρίξει το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας, κάτω από το γενικό τίτλο «60 καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι) και οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, τα οποία θα διατίθενται σε προσιτές τιμές λόγω του ανθρωπιστικού χαρακτήρα της έκθεσης. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την υποστήριξη των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 19.00 και θα είναι ανοικτά για το κοινό.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που η Γκαλερί Αργώ και 60 καλλιτέχνες στηρίζουν με την πρωτοβουλία τους αυτή το έργο μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε την τέχνη να γίνεται αρωγός μας» σημειώνει ο Ηλίας Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η τέχνη και ο ανθρωπισμός είναι έννοιες που συμβαδίζουν, επαναπροσδιορίζουν τις σκέψεις μας και αναγεννούν την ελπίδα».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Médecins Sans Frontières (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες: Άγγελος, Αγιακάτσικα Σμάρα, Αδάμ Χριστίνα, Αθανασίου-Χούτερ Έφη, Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Αντιόχου Μαριέττα, Βαμβατήρα Μάγδα, Βασιλειάδη Λιζέττα, Βασιλειάδη Δελίνα, Βέργη Χρύσα, Βερροιοπούλου Μόνικα, Buhler Αλεξάνδρα, Γαΐτης Μάνθος, Γεωργιάδης Γιώργος, Γιαννοπούλου Ντιάνα, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Γκιώνη-Ζησιμοπούλου Βάσω, Γουλής Θεοφάνης, Γρηγόρα Άννα, Δασκαλάκης Στέφανος, Δεβλέτογλου Αλίκη, Δέλλιου Δόμνα, Ζαντέ Ελένη, Ζωίδη Πόπη, Καραβούζης Σαράντης (αποθανών, δωρέα από τη γυναίκα του Λακερίδου Γιούλικα), Καρακατσάνης Βασίλης, Κερασιώτη Μάρω, Κουβάτσου Δέσποινα, Κουκόπουλος Στάθης, Κουφοπάνου Αργυρώ, Κράστεβ Μάρτιν, Κτιστοπούλου Μαρία, Κυριακή, Λακερίδου Γιούλικα, Μέγκουλας Γιώργος, Μενδρινού Άννα, Μόραλη Χριστίνα, Μουδάτσος Κωστής, Μουστάκας Βαγγέλης, Μυταράς Δημήτρης (αποθανών, μεταξοτυπία προσφορά από γκαλερί Αργώ), Νάνος Γιάννης, Ξαγοράρη Μαρία, Ξυλά Ξαναλάτου Ίρις, Οθωναίου Φωτεινή, Παναγιωτίδης 'Αγγελος, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παπαγιάννη Σύνη, Alex Pop (Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα), Παπασάικας Βασίλης, Παπούλια-Βασιλακούδη Σμαράγδα, Πριοβόλου Βούλα, Ραζής Άγγελος, Ράμμος Κώστας, Ρόκος Κυριάκος, Σακκάς Γιώργος, Σαρελάκου Ρουμπίνα, Σκουλικίδη – Βενιέρη Αλίκη, Στέφωση Μαρία, Στραβοράβδης Πέτρος, Τσαλουχίδη-Χατζημηνά Κλαίρη, Hutter Kurt.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2018.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Τρίτη-Παρασκευή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00 και Σάββατο: 11:00-15:00.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας γκαλερί Αργω: 210 7249.333

 info@argo-gallery.gr / www.argo-gallery.gr

 

 
29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.