Είστε εδώ

Η Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης στηρίζουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Σε μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, Κυριάκος Γκιόκογλου, παρέδωσαν το ποσό των 25.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από συναυλία που διοργάνωσαν στη Γερμανία για την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης στηρίζουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Με γεμίζει πραγματική χαρά η επιτυχία της συναυλίας, τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Στις εποχές που ζούμε η αλληλεγγύη και η υποστήριξη, ηθική και οικονομική, αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό νόημα. Χαίρομαι, που με το τραγούδι μου μπόρεσα κι εγώ να συμβάλλω στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Όπερας της Φραγκφούρτης, στα τέλη του προηγούμενου έτους, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές μελωδίες από την Αλεξάνδρα Γκράβας και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τη συμμετοχή της πιανίστριας Δέσποινας Αποστόλου-Hölscher και του κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Τη συναυλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, φορέας που τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα με στόχο την υποστήριξη ιατρικών και κοινωνικών δομών στην Ελλάδα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη mezzo soprano, Αλεξάνδρα Γκράβας δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ««Με γεμίζει πραγματική χαρά η επιτυχία της συναυλίας, τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Στις εποχές που ζούμε η αλληλεγγύη και η υποστήριξη, ηθική και οικονομική, αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό νόημα. Χαίρομαι, που με το τραγούδι μου μπόρεσα κι εγώ να συμβάλλω στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, Δρ. Κυριάκος Γκιόκογλου σημείωσε «Μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, οι Έλληνες ακαδημαϊκοί της Φραγκφούρτης δείχνουν διαρκώς την αλληλεγγύη τους απέναντι στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Παραμένουμε κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όποτε τη χρειαστούν και στο μέλλον».

Εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το λόγο πήρε η Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος, Μαριέττα Προβοπούλου «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές και τους συντελεστές της πανέμορφης και ευγενικής αυτής πρωτοβουλίας, καθώς και όλους εκείνους που τη στήριξαν με την παρουσία τους. Η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από το ότι είναι άκρως συγκινητική, μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε δίπλα στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης προωθεί την ανταλλαγή απόψεων σε εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αλληλοκατανόηση των λαών σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, ο σύλλογος διοργανώνει διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την υποστήριξη κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων. Περισσότερες πληροφορίες www.vga-frankfurt.de

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Περισσότερες πληροφορίες www.msf.gr

29/06/2018

Η Αθήνα γίνεται τόπος ανακούφισης για ανθρώπους που πόνεσαν και υπέφεραν σε δύο ηπείρους. Στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για θύματα βασανιστηρίων γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

26/06/2018

Τα βασανιστήρια συχνά δεν αφήνουν σημάδια. Μπορούν όμως να διαλύσουν την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα βίντεο για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων.

18/07/2017

Αναγνωρίζοντας τα μεγάλα ποσοστά θυμάτων βασανιστηρίων μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και τη ζωτική ανάγκη τους για αποκατάσταση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα άνοιξαν μια κλινική για θύματα βασανιστηρίων στην Αθήνα το 2014, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα, η κλινική έχει προσφέρει φροντίδα σε περισσότερους από 430 ανθρώπους.

26/06/2017

Ο Γιουτζίν και ο Καλίλ είναι δύο από τους 430 ανθρώπους από 40 χώρες που έλαβαν φροντίδα από το πρόγραμμα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που υλοποιούν στην Αθήνα από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

22/06/2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.