Είστε εδώ

Πρωτεύουσες καρτέλες

Εκείνοι που επέζησαν: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης των Θυμάτων Βασανιστηρίων την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή).

-

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, της φυλής, του φύλου ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ο οποίος δημιούργησε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Βασανιστηρίων» με τη συμμετοχή επωφελούμενων του προγράμματος «Προμηθέας ΙΙ» και σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης και ένταξής τους στην Ελλάδα. Αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στην εκδήλωση.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, στα πλαίσια του προγράμματος «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα» και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, έχουν προσφέρει, από τον Οκτώβριο του 2014, ιατρική και ψυχολογική φροντίδα, καθώς επίσης νομική και κοινωνική συνδρομή σε περισσότερους από 300 επιζήσαντες βασανιστηρίων και ακραίας βίας, από 35 διαφορετικές χώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το Πρόγραμμα «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έλαβαν χρηματοδότηση από το Solidarity Now για τμήμα των δραστηριοτήτων τους για τα θύματα βίας, κατά το χρονικό διάστημα Μαϊος 2015 - Απρίλιος 2016.